15 Temmuz 2015 Çarşamba

Selüliti azaltmak için

selu
Malum yaz geliyor, peki ne kadar hazırsınız plajlara çıkmaya, bikiniyle dolaşmaya. Kadınların genel problemi selülit. Ve bir oluşmaya başladı mı ki bu genelde 30’lu yaşların başına denk düşer, yok etmek pek de mümkün değildir. Yok etmek için bitkisel uzmanların bir takım önerileri var; dikkate almaya değer.
Balık ve Keten tohumu: Omega- 3 ve Alfa linolenik asidin anti enlamasyon özelliğinden dolayı selülit için tüketilmelidir.
Antioksidan zengini gıdalar:  Bu tür gıdaların enflamasyonu kontrol altına alma ve tedavi etme  konusundaki etkinliği zaten bilinmektedir. C,E vitaminleri ve beta, karoten, minerallerden çinko, manganez, selenyum, bakır en bilinen antioksidanlar arasındadır.  Antioksidanlardan en fazla şekilde yararlanmak için, antioksidanlardan zengin yiyecekleri multi vitamin tabletlerine tercih edin.  Kuru erik, kuru üzüm veya herhangi bir koyu renkli  meyve ve sebze bu konuda en büyük destekçiniz olabilir. Hint mutfağında bolca kullanılan hint safranı (zerdeçal) antioksidan yönünden kayda değer zenginliktedir.
Bioflavonlar: Enflamasyonu engellemede ve tedavi etmede çok etkili oldukları gibi kolajen ve elastazın da yıkılımını engellemede çok etkilidirler.  Hücre zarını koruyarak, tamirini de yaparlar. Bioflavonlardan zengin gıdalar arasında soya, soğan, yeşil fasulye, lahana çeşitleri, elma, turunçgiller ve suları, kuru erik yer almaktadır.
Ananas: Bulundurduğu bromelain enzimi sayesinde fazla su atılımı destekleyerek, ödemleri azaltır, morarmaları ve bu bölgelerdeki ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder