Cinsellik, Depresyon, Astım, Uyku Bozukluğu, Damar sertliği, Kanser - SAFRAN
Safran dünyanın en pahalı baharatı ve şifalı bir bitkisidir. Aslında derin bir kumral rengi ve tatlı bir lezzet vardır. Sonbahar da çiçek açan, soğanlı bir kültür bitkisi, bitkinin mor çiçekleri olan yaprakları şeritlidir. Çiçek püskülleri toplanarak kurutulur ve çiçeğin püskülü işe yarar, diğer kısımları atılır. Safran Güney Asya ve Avrupa bölgelerinde genellikle yemeklere lezzet vermesi, çay ve baharat olarak kullanılır. Tadı biraz keskin ve samansıdır.
Bu bitkinin sağlık için oldukça yararları vardır.
Safranın Faydaları:
-Cinsel isteği artırdığını kokusu ise doğal afrodizyak olarak uyarıcı olduğu tespit edilmiştir.
-Uygun bir şekilde alınan Safran, hafif orta şiddette olan depresyon tedavisinde etkilidir.
Depresyon tedavisinde kullanmak için çay olarak en az 10 püskül atılır. herhangi bir tatlandırıcı ile keyifli bir içecek haline getirebilirsiniz. Gece alındığında, uykusuzluk ile ilişkili depresyon tedavisinde yardımcı olabilir.
-Astım çok sinir bozucu bir sorun olabilir. Nefes almak da zorluk çekilir. Akciğerler iltihaplı olduğundan nefes almak çok zordur. Solunum yolları rahatsızlığında Safran yararlı olduğu gözlemlenmiştir.
-Safran uyku bozukluğunu önlemeye yardımcı olabilir. En iyi yolu süt veya çaya tatlandırıcı ekleyerek uyumadan önce içmektir.
-Damar sertliği olasılığını azaltabilir. Safran bir uyarıcı ve vücutta dolaşımı artırmaya yardımcı olmak için bir antioksidan görevi görür.
-Araştırmaya göre, safran, aynı zamanda insanların kansere karşı mücadelede yardımcı olabilir lösemik hücreler, sarkom hücreleri, kanser hücreleri ve kanser gibi vücuttaki bazı kanser hücreleri için toksik reaksiyonlar ve ölüme yol açtığına inanılır karotenoidler içerir.
-Vücuda kuvvet verir, İştah açar. Sinirleri uyarır. Öksürük, bronşit ve astımda faydalıdır.
Safran Çayının Tarifi:
Bir kupaya sıcak su koyup, yaklaşık 15-20 safra parçacığı ekleyin. Karışımı 5-6 dakika boyunca demlendirip, demleme süresi bittikten sonra içiniz.
Safran çayının oldukça acı bir tadı vardır. Eğer sizin için çok güçlü ise, bal ya da meyve suyu ile çayı tatlandırabilirsiniz.
Safran Çay Yan Etkiler:
Safran çayı hamile veya emziren kişilere tavsiye edilmez. Bu durumda düşüklere yol açabilir, bebekler etkileyebilir.
Uyarı: Bitki mutlaka bir uzman doktora danışılarak kullanılmalıdır.
Bazı insanların safran alerjisi olabilir. Safran çay Alerjik reaksiyon tarafından tetikleyebilir. Yan etkisi alerjik reaksiyonlar da burun, dudaklar, dil, deri döküntüleri, kırmızı ya da gözlerde kaşıntı şişlik, hapşırma veya öksürme belirtileridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder