Günde 7 çay kaşığından fazla şeker tüketimi zararlı.
Şeker tüketiminin azaltılması konusunda çağrıda bulunan uzmanlar hazırladığı raporda, şeker oranının alınan enerji alımının 5’ten fazla olmaması gerektiğini belirtildi.
Rafine şekerin ana kaynakları tatlandırılmış içecekler, tahıl, şekerlemeler, meyve suyu ve sofra şekeri.
Rafine şekerin ana kaynakları tatlandırılmış içecekler, tahıl, şekerlemeler, meyve suyu ve sofra şekeri.
İngiltere’de gıda endüstrisi, geçtiğimiz yıllarda evlere giren gıdalarda ve içeceklerdeki kalorileri kademeli olarak azalttıklarını, bunu şeker miktarını ve porsiyonları küçülterek yaptıklarını söyledi. İngiltere’de tüm yaş gruplarında ortalama tüketilen şeker oranının tavsiye edilen yüzde 5′in en az iki katı olduğunu söyleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder